Wimperextensions, de zoektocht van een Russin in Nederland

Welkom op mijn beauty blog. 

Deze keer deel ik je mijn ervaringen met wimperextensions. Mijn naam is Mila. Permanente make-up is mijn vak. Ik heb een eigen salon in Tilburg. Het totaalplaatje van beauty en fashion is mijn passie. En binnen dat totaalplaatje passen mooie stralende ogen.

Blog - Mila op zoek naar wimperextensions


Het geheim van de Russische beauty

Tot 2018 woonde ik in Rusland. Een land dat bekend staat om haar vele mooie vrouwen. Wat is ons geheim? Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Wij zijn trots op ons innerlijk en willen dat uitstralen in ons uiterlijk. Veel interesse zorgt voor meer experts en meer onderzoek. Daarom loopt Rusland vaak voorop in nieuwe beauty technieken. Russian lashes, De 3D wimperextension techniek, is een goed voorbeeld. Elke wimper krijgt twee of meer flinterdunne extensions. Hierdoor krijgen je wimpers meer volume.


Mijn geheim: geen dagelijkse make-up

Ok, zo’n groot geheim is het niet: ik ben geen fan van dagelijkse make-up. Ten eerste kost het goed aanbrengen van make-up veel tijd. Elke ochtend weer. En die tijd kunnen we wel nuttiger besteden, toch?  Voor mij als beauty freak is er echter een nog belangrijkere reden. De huid op het gezicht is heel gevoelig. Zeker de huid rondom de ogen. Dagelijks make-up aanbrengen (en verwijderen) betekent dagelijks je gevoelige huid aanraken. Belasten. En daar gaat de huid op reageren. Hij wordt rood en gaat kriebelen. Je krijgt pukkeltjes. En sneller rimpeltjes. Daarom kies ik voor meer permanente make-up. Slechts af en toe een refresh nodig. Het kost minder tijd. En je huid wordt minder vaak belast.  Ideaal! Ook omdat het altijd mooi blijft. Elk moment van de dag. En het loopt nooit uit.


Ogen in de lift met wimperextensions en eyeliner tattoo

Ogen worden mooier als ze groter lijken. Maar hoe maak je je ogen groter? De juiste vorm van wimpers en eyeliner is hierin cruciaal. Ze geven een liftend effect. En welke vorm is dat dan? Dat is afhankelijk van de contouren van je gezicht. Als PMU expert heb ik me hierin gespecialiseerd. Bij het zetten van een eyeliner tattoo is de grootte en vorm van de eyelinerwing erg belangrijk. Een goede eyeliner tattoo geeft een liftend effect. Je ogen lijken daarmee groter. Dat geldt ook voor wimperextensions. 


WImperextensions classic en russian

One-on-one, 2D, 3D, of nog meer wimpers? Welke vorm? En welke curl? En dan moet je ook nog een lengte kiezen. Bij mijn ogen passen heel lange, gekrulde wimpers. Heel dun, en iets voller dan de natuur me heeft gegeven. 2D is voldoende. Dus aan elke eigen wimper een dubbele wimperextension. Ook belangrijk is de vorm waarin de wimpers zijn gezet. De voor mij ideale vorm lijkt een beetje op de vorm van wimpers van een pop. De Technische term van mijn ideale eyelash is “de 2D babydoll 15mm D-curl”.


Mijn zoektocht naar een babydoll 

In Rusland was het vinden van een goede wimper expert nooit moeilijk. Er zijn er tientallen om uit te kiezen, en bijna allemaal goed. Ik kwam er achter dat dat in Nederland wat anders ging. Het begon goed. Op een lokaal forum werd een salon aangeraden, slechts 10 minuten van mijn huis. De eerste signalen waren goed. Een aardige vrouw. Het klikte meteen. Ze maakt geen gebruik van kant en klare extensions. Ze plakt zelf twee extensions aan elkaar om een 2D wimper te krijgen. Dat is belangrijk. Losse wimpers zijn vaak van hogere kwaliteit. En zelf plakken betekent vaak dat de expert zelf controle wil hebben over de vorm. Ik kreeg het gevoel dat ze een echte expert was. En dat voor maar 35 euro. Maar na een paar uur begonnen de eerste wimpers uit te vallen. En na een dag was ik 30% al kwijt. Dus ik heb er wat van gezegd. De expert klonk verbaasd. “Het is me nog nooit overkomen dat iemand niet tevreden is! Kom morgen nog maar een keer langs. Dan zal ik het corrigeren.” ...maar ook na de correctie werd het niet veel beter. 

slechte ervaring wimperextensions


Mijn volgende poging was bij een grote salon. Vooraf een mailtje gestuurd. “Hallo. Ik wil graag een 2D babydoll 15mm D-curl” En er meteen een fotootje bij gedaan van vlak na een sessie in Rusland. Al snel kreeg ik antwoord. “Hallo Mila. Een 2D babydoll met D-curl. Geen probleem! Onze langste lashes zijn 14mm. Kost 80 euro. Is dat ok?” Tot nu toe een prima reactie. Ik kreeg het gevoel dat ik deze keer met een échte expert te maken had. 

Maar vervolgens zei ze ook: “Op de foto heb je 6D wimpers. Weet je zeker dat je nu 2D wimpers wil?”. 6D.... dat zou betekenen dat er aan elke eigen wimper zes kunstwimpers hangen. Zelfs een dragqueen neemt geen 6D! 6D wimperextensions zouden ook veel te zwaar zijn voor je natuurlijke wimper. En daarmee ongezond. Hoe komt deze expert op het idee dat ik 6D wimpers had? Ik weet zeker dat ik slechts 2D had. Toch stemde ik toe. “Doe dan maar 3D”, had ik haar gezegd. Want ik begon aan mezelf te twijfelen. Het resultaat was een wereld van verschil met mijn eerste poging. De babydoll vorm kwam goed naar voren. De curl was goed gelukt. En de wimpers bleven goed zitten. Maar mijn wimpers waren toch minder vol dan ik had verwacht. Hoe kan dat toch? 

betere ervaring wimperextensions, maar niet ideaal


Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Meer dan 3D volume is te zwaar voor je wimper

Eens even heel goed in de spiegel gekeken. En toen werd alles snel duidelijk. Op slechts één van de drie wimpers was een extension aangebracht! Logisch dat ze dan 6D aanbeveelt. Dat is gelijk aan 2D op elke wimper. “Een gevalletje Grote stappen, snel thuis”.  Dat wil ik dus niet. Zware extensions gaan ten kosten van de gezondheid van je natuurlijke wimper. 


Ogen uitsteken

Zelf aangebrachte wimperextensions

Ik was het zat, en besloot om zelf mijn wimpers te gaan doen. Bij mijn expert van vroeger nagevraagd welk merk wimpers en lijm ik het beste kon nemen. Wimpers kon ik makkelijk vinden. En uiteindelijk gekocht op ali express. Goede kwaliteit, maar veel goedkoper dan hier bij de groothandel. De lijm was een stuk moeilijker. Het merk was namelijk nergens op internet te vinden.  Uiteindelijk toch een site gevonden waar ik  dit merk lijm kon kopen. Een site uit Litouwen. En niet goedkoop. Maar ja, goede lijm is belangrijk, dus toch maar gedaan. Het maken van een 2D extension uit losse wimpers is een priegelwerkje. Maar het ging me meteen goed af. De eerste keer bij mezelf extensions aanbrengen was echter een hel. Ik had het gevoel nog niet. Er kwam lijm in mijn ogen. En geloof me, dat is geen pretje. Na een paar keer oefenen gaat het nu veel beter. Het kost me een paar uur, maar wel met een mooi resultaat. En nauwelijks kosten. En gezond voor mijn wimpers. De combinatie met mijn eyeliner PMU tattoo maakt het geheel compleet. Natuurlijk is de eyeliner tattoo ook van mezelf. Dat is mijn vak. Voor mij het leukste beroep van de wereld. Wimperextensions zetten is niet heel leuk...maar ik ben blij. Voor mij, geen dagelijkse oogmake-up, maar wel mooie ogen! 


⇨ BeautyBlog...


⇨ Over mij...


⇨ BotoxBlog...


⇨ NagelBlog... 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn