Welke kleur make-up past bij mij?Als permanente make-up specialist met een salon in Tilburg, heb ik ook veel baat bij een achtergrond in mode. Vooral als het aan komt op kleur en vorm. 

Welke kleur make-up past bij welke persoon? Waar is dit van afhankelijk? Deze pagina richt zich uiteraard in eerste instantie op PMU. Maar kleuradvies voor PMU lippen is uiteraard ook van toepassing op welke kleur lippenstift bij jou past. Bijvoorbeeld voor een mooie avond make-up.

Belangrijkste onderwerpen bij de kleur keuze van (permanente) make-up:

  • Kleuradvies vooral afhankelijk van wat je uit wil stralen
  • Extra contrast aanbrengen met de juiste make-up kleuren
  • Fabels: make-up afstemmen op haarkleur en kleur ogen
  • Huidtinten: Koude en warme kleuren op elkaar afstemmen


Heb ik een koude of warme tint van de huid ?

Allereerst is het belangrijk om te weten of je een meer koude of meer warme tint hebt van de huid.

Nu is dit natuurlijk een indicatie. Een huid is niet of warm of koud. Maar je huid heeft in de basis wel een warmere of koelere tint. Visueel zal de tint van je huid in de zomer anders zijn dan in de winter, maar in de basis blijft de koudere of warmere basistint van je huid altijd doorschijnen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid pigment in je huid. Deze stof heet melanine.

Elke huidskleur kan overigens zowel een koele als een warme ondertoon hebben.


Hoe kun je nu achterhalen welke tint huid je hebt?


  • Papier methode

Hou een wit vel papier naast je gezicht en kijk in de spiegel.

Heeft je huid een meer gele of olijfbruine tint in vergelijking met het witte papier? Dan heb je van nature een relatief warme huidtint. Is je huid meer roze-achtig of roze-blauw-achtig, dan heeft je huid een koele ondertoon. Bij een neutrale huid zie je deze kleuren niet duidelijk terugkomen.


  • Pols methode

Aan de binnenkant van de pols zijn de aderen vaak goed zichtbaar.

Zijn deze aderen meer paars of blauw van kleur? Dan heb je een meer koele ondertoon van de huid.

Zijn ze meer groen van kleur? Dan heb je een meer warmere ondertoon.  • Rode wangetjes methode

Bij een neutrale en koelere huid is het beter zichtbaar wanneer iemand bloost. 


Dus vraag die toevallig voorbijlopende go(e)duitziende man even om je een complimentje te geven, en kijk daarna snel in de spiegel hoe rood je wangetjes zijn geworden.

 


  • Zon methode

Iemand die snel bruin wordt in de zon zonder te verbranden, heeft veel pigment in de huid, en daarmee een warme teint van de huid.
Permanente lippenstift


Alleen bij koude huidtinten passen niet alle kleuren lippen 


Welke kleur lippenstift tattoo past bij jou

Mensen die van nature een warme basistint van de huid hebben, hebben geluk. Elke kleur PMU lippen, of lippenstift, zal je goed staan. Het is puur een kwestie van eigen smaak. 

Wel is bij permanente make-up te adviseren om een niet te felle kleur van de lippen te kiezen. Je kunt altijd nog felle lippenstift gebruiken als je in een vrolijke bui bent of een feestje hebt. Maar uiteraard is ook dat een persoonlijke keuze.

Mensen met een koelere huidtint staat een koele kleur van make-up minder goed. Bijgevoegd plaatje geeft een indicatie. Houd er echter rekening mee, dat kleuren op elk beeldscherm net iets anders worden weergegeven. Als je je PMU-expert wil laten zien welke kleur je mooi vindt, dan kun je dus beter een foto uit een tijdschrift laten zien dan een digitale foto. En, zoals eerder gezegd: huidskleur en huid tint zijn twee aparte dingen.


Bij permanente make-up wordt gebruik gemaakt van PMU inkt. De PMU expert kan zelf verschillende kleuren mixen om tot de door jou gewenste kleur te komen. Elke kleur is dus mogelijk.


Voor velen is het al een uitdaging om de basis tint van de huid te bepalen. Ook niet iedereen vindt het vervolgens makkelijk om te bepalen of de kleur van PMU inkt of lippenstift een warme of een koude kleur is. Daarom nog een foto om de verschillen tussen warm en koud te laten zien.


Lippenstift kleuren: Links is warm, rechts is koud Links is warm, rechts is koud


Ik hoop dat deze pagina je een beetje op weg heeft geholpen met de keuze van een passende kleur lippen van PMU of lippenstift. 
Salon in Tilburg gespecialiseerd in permanente lippenstift


"Kleur- en Vormkeuze -> Contrast -> Uitstraling"


Qua kleur is er dus heel veel keuze in make-up. In de basis gaat het om uitstraling. Elke vrouw is uniek en wil dit op haar eigen manier uitstralen. Uitstraling wordt, naast je mooie lach, vooral bepaald door de contrasten in je uiterlijk. Met uiterlijk bedoel ik het geheel van lichaamsbouw, haar, kleding en make-up.

Een leuk voorbeeld waar wordt gespeeld met contrasten is op de catwalk. Je ziet hier een groot verschil van aanpak, tussen de verschillende fashion designers, en tussen verschillende collecties. Sommige designers gaan voor de fotomodellen die van nature een opvallend contrast hebben. Andere designers kiezen juist voor modellen met weinig contrast, met als doel om alle aandacht op de kleding te richten. De make-up wordt hier op aangepast.


Dus wat voor een persoon ben jij? En wat zou jij graag willen accentueren?


Mila Ermolitskaia is expert in het zetten van permanente lippenstift


Zoals gezegd heb ik een salon voor permanente make-up in Tilburg. 


Ik richt me volledig op het zetten van PMU. Maar mijn een achtergrond als fashion stylist draagt daar zeker aan bij. Destijds heb ik geleerd om goed te luisteren en te kijken naar mijn klant. 

Wat wil zij uitstralen? Welke contrasten heeft zij van nature en in haar stijl? 


Permanente make-up is een ideale manier om natuurlijke contrasten te accentueren, en extra contrasten toe te voegen. Bijvoorbeeld door de vorm van de wenkbrauwen aan te passen met PMU. Ook de kleur van de lippen is heel bepalend voor iemand zijn uitstraling.

Permanente make-up gaat overigens goed samen met gewone make-up, vooral op de lippen. PMU zorgt voor de basis. Met een felle lippenstift kan je variëren om een avond wat meer op te vallen.

Je mag mij altijd contacten voor meer informatie over kleuren, vormen, contrasten, en permanente make-up. Of kom gezellig een keer langs in mijn salon in Tilburg! Groetjes

Mila⇨ BeautyBlog...


⇨ Over mij...


⇨ PMU Lippen...


⇨ Fillers & PMU... 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn