Permanente make-up, van beetje spannend naar meer dan mooi! Ik neem je mee in de wereld van PMU


 

Hairstroke wenkbrauwen

 
 Wat is Hyperrealisme Hairstroke?

Hairstroke is een vorm van permanente make up op de wenkbrauwen. Deze PMU tatoeage techniek geeft een effect van natuurlijke haartjes. Daarmee zijn 3D hairstrokes zeer geschikt om de vorm van je eigen wenkbrauw te verbeteren, of ze een voller effect te geven.


PMU hairstrokes vs Microblading

Hairstroke wenkbrauwen worden vaak vergeleken met de microblading techniek. Echter zijn hyperrealisme hairstrokes veel gedetailleerder. Daarnaast veroorzaakt PMU geen littekens. Microblading wel.


Mijn salon in Tilburg

Mijn PMU salon in Tilburg is gespecialiseerd in Hairstroke wenkbrauwen. Ik laat specifieke details van natuurlijke haargroei terugkomen in het resultaat, rekening houdende met specifieke kenmerken van geslacht en ras. In twee sessies, samen 250 euro, bied ik zowel mannen als vrouwen een passende natuurlijke wenkbrauw tattoo.


Let's take a Glance-inside 

Permanente make-up

op het grootste PMU portaal 

van Nederland


Zoek je info over hairstroke wenkbrauwen? Mooi!De hairstroke techniek is een steeds populairdere techniek van permanente make-up wenkbrauwen. Maar is deze vorm van PMU ook geschikt voor jou? Daar ga je snel achter komen!

 • Wat is de hairstroke techniek
 • Welke hairstroke stijl past bij mij?
 • Welk huidtype is geschikt?
 • Is haardikte relevant?
 • Is hairstroke populair?
 • Last van haaruitval?
 • Littekens
 • Historie van de wenkbrauw hairstrokes


De hairstroke-techniek wordt vaak verward met Microblading. PMU Hairstroke is echter een  meer geavanceerde vorm van permanente make-up. Een vorm die in mijn ogen een beter resultaat geeft.De kosten van het laten zetten van permanente wenkbrauwen verschillen erg per techniek, salon en regio. Mijn salon in Tilburg hanteert voor elke vorm van PMU brows een totaalprijs van 250€ (basisbehandeling + nabehandeling na een maand)
Is PMU hairstrokes de beste wenkbrauw techniek bij permanente make-up?


Hoe geschikt zijn PMU hairstroke wenkbrauwen voor jou? Dat ga ik je in detail uitleggen.

Maar  naast hairstrokes zijn er dus nog andere PMU technieken voor wenkbrauwen.

 • Microblading
 • Wenkbrauw poeder techniek (powder brows)
 • Ombre wenkbrauwen


 


Wat is de PMU hairstroke techniek?


Kenmerkend voor hairstroke PMU is dat natuurlijke haren van de wenkbrauwen worden nagebootst in de vorm van een permanente make-up tatoeage. 

PMU werkt overigens anders dan een gewone tattoo, bijvoorbeeld op de arm. Een tattoo gaat veel dieper in de huid, waardoor de tattoo veel permanenter van aard is. 

PMU hairstroke is ook anders dan microblading. Blij microblading worden kleine sneetjes in de wenkbrauw aangebracht en opgevuld met inkt. Hairstroke wordt aangebracht d.m.v. kleine prikjes met een PMU naald. De kans op littekens is hierdoor vele malen kleiner.

Vaak worden de termen 3D hairstroke en microblading door elkaar gebruikt. Maar hairstroke en microblading zijn toch echt twee heel verschillende technieken. 


Wees je dus bewust van het verschil tussen 3D hairstroke en microblading wenkbrauwen


Zelf ben ik een groot fan van de hairstroke wenkbrauwen. Het geeft een natuurlijk beeld van wenkbrauwen.  Zeker als je eigen wenkbrauwen wat te wensen over laten, zijn 3D hairstroke brows de ideale oplossing.


Ben je benieuwd hoe het zetten van hairstrokes in zijn werk gaat?

 Hairstroke wenkbrauwen komen in verschillende stijlen. Welke past bij jou?


Een tattoo van een wenkbrauw tekenen kan op heel veel verschillende manieren. Maar welke stijlen zijn er te onderkennen, en waarom is een goede keuze zo belangrijk?

 • Europese of Westerse hairstroke stijl
 • Eurazië hairstroke
 • Hairstroke stijl voor Aziaten


Van nature hebben verschillende rassen andere haargroei van de wenkbrauwen. Het gaat om internationale nuanceverschillen, maar deze kleine details maken juist het verschil of hairstroke wenkbrauwen er natuurlijk uit zien of niet.

Niemand wil achteraf het gevoel krijgen dat haar wenkbrauwen tattoo mislukt is. Hier zie je welke details belangrijk zijn bij het tekenen van de wenkbrauw.


Overigens zie je hier geen potlood tekening van een wenkbrauw. Dit een PMU tattoo van een wenkbrauw, maar dan gezet op een oefenhuid.  


Het is misschien nog steeds moeilijk om de verschillen goed te kunnen onderscheiden. 

Wellicht helpt het door foto's van natuurlijke wenkbrauwen van verschillende soorten mooie mensen naast elkaar te zien.


Westerse / Europese wenkbrauwen


Oost-Europese / Euraziatische wenkbrauwen


Aziatische wenkbrauwen


Uiteraard heeft elke persoon andere wenkbrauwen en andere haartjes. Bij het zetten van een hairstroke tatoeage zal je PMU expert altijd eerst naar je eigen wenkbrauwen kijken en de tattoo hierop afstemmen. Maar op hoofdniveau zijn er dus wel een aantal categorieën te onderkennen.
Welk huidtype is geschikt voor permanent make up?


Permanente make-up is voor iedereen. Maar niet elke PMU techniek is even geschikt voor elk huidtype.


PMU hairstroke op de wenkbrauwen is geschikt voor bijna iedereen. Uitzonderingen zijn mensen met een vettig voorhoofd en een zeer poreuze huid.  Op een vette huid vervagen de dun getatoeëerde haren erg snel.  

 Daarnaast is het op een heel ruwe huid bijna onmogelijk om de hairstroke ​​techniek goed uit te voeren. 


Hairstroke PMU is daarentegen ideaal voor mensen met een droge huid.  Op een droge huid kan de techniek heel goed worden uitgevoerd en gaat de tatoeage langer mee.


Is je huid minder geschikt voor Hairstrokes? Dan adviseer ik je om Powder brows te nemen. Deze techniek is geschikt voor elk huidtype.

Wil je toch graag hairstroke, ondanks je huidtype? Bespreek dit dan goed met je PMU expert. Wellicht is een goed resultaat bij jou wel mogelijk, maar zal je er bijvoorbeeld rekening mee moeten houden dat je eerder een refresh van de PMU nodig hebt.
 

Ik heb relatief veel, en dik wenkbrauwhaar van mijzelf. Zijn hairstrokes verstandig?


Ook als je relatief veel wenkbrauw-haar hebt, kan permanente make-up van toegevoegde waarde zijn om je wenkbrauwen nog wat meer te accentueren. Dat geldt ook voor mensen met heel dikke wenkbrauwharen.

Echter is het bij veel of dik wenkbrauwhaar nog belangrijker om een passende techniek te kiezen. Hairstroke is dan vaak niet de beste vorm van permanente make-up. Simpelweg omdat de dunne getatoeëerde haartjes waarschijnlijk niet goed zichtbaar zullen zijn onder je eigen wenkbrauw haar. Je kunt in dit geval beter de powder brows kiezen.

Echter, als je je wenkbrauw een wat andere vorm wil geven, is dit wel weer een perfecte techniek.

Een andere vorm van je wenkbrauw kan een liftend effect van je ooglid geven. PMU geeft vaak heel mooie resultaten.


 

Heb je last van haaruitval, bijvoorbeeld door Alopecia, en bijna geen wenkbrauwen?


Sommige mensen hebben van zichzelf weinig wenkbrauwhaar. 

 • Alopecia
 • Specifieke huidaandoening
 • Problemen met hormoonstelsel
 • Medicijngebruik, zoals chemokuur
 • Veroudering

Voor deze mensen is permanente make-up een zeer goede oplossing, en hairstroke wenkbrauwen in het bijzonder.


Ook voor mannen kan een hairstroke PMU tattoo een oplossing zijn


Sommige mannen zijn wat huiverig om permanente wenkbrauwen te nemen. En dat is begrijpelijk. PMU wordt vaak geassocieerd met vrouwelijkheid. De hairstroke techniek is toch het overwegen waard. Want PMU zelf is niet vrouwelijk. Het is een vorm van tatoeëren. De gehanteerde stijl maakt een PMU wenkbrauwen tatoeage vrouwelijk. Of mannelijk!

Zoals beschreven verschilt de natuurlijke stijl van wenkbrauwen tussen rassen. Ook de natuurlijke wenkbrauw stijl van mannen is anders als die van vrouwen. 


Mannelijke wenkbrauwen PMU tattoo's bestaan dus wel degelijk. 

Ga wel op zoek naar een PMU specialist met ervaring met stoere mannen wenkbrauwen


Permanente make-up hairstroke wenkbrauwen gaat om oog hebben voor details. Deze PMU techniek heeft meer mogelijkheden om te nuanceren dan andere technieken. En nuances maken het verschil. In positieve zin of in negatieve zin. Overweeg je hairstroke wenkbrauwen, besteed dan voldoende aandacht aan het zoeken naar een ervaren specialist: een PMU expert die begrijpt welke nuances een positief effect hebben op jouw uitstraling. 


 Is PMU hairstroke geschikt voor mensen met littekens onder de wenkbrauwen?

PMU kan normaal gesproken prima worden toegepast op een stuk huid waar iemand littekens heeft.

Grote littekens veranderen de huidstructuur echter aanzienlijk. Deze andere huidstructuur zal ook zichtbaar blijven na een PMU behandeling. Als je veel wenkbrauwhaar van je zelf hebt, is dit niet zo'n probleem. Maar in dat geval is hairstroke ook nauwelijks zichtbaar. Daarnaast geld,t dat bij het zetten van hairstroke-wenkbrauwen, bepaalde details veel belangrijker zijn dan bij powder brows. En een groot litteken zal het moeilijker maken om deze details aan te brengen.

Dus bij enkele kleine littekens op de wenkbrauw is de PMU hairstroke techniek een optie. Bij veel, of grotere littekens kun je beter de powder brows kiezen.
De PMU Hairstroke techniek is Hot in Holland! 

Hairstroke is een relatief nieuwe techniek, als reactie op de nadelen van de Microblading techniek. De techniek is overgewaaid vanuit Rusland. Maar nog niet wereldwijd. Sterker nog, Nederland is 1 van de voorlopers. Hier wordt de PMU hairstroke techniek meer en meer en meer toegepast, terwijl een land als Amerika nog vast blijft houden aan de Powder brows.

Dit zijn de 5 landen waar Hairstroke permanente make-up het meest populair lijkt:

 • Rusland *)
 • Frankrijk
 • Nederland
 • Vietnam
 • Denemarken

*) Rusland niet zichtbaar op landkaart i.v.m. cyrillische tekens


 


Sinds 10 jaar PMU Hairstroke, als tegenbeweging op Microblading


De indianen waren de allereerste die begonnen met permanente make-up op de wenkbrauwen. Zij probeerden al echte wenkbrauw haren na te bootsen, door kleine sneetjes in de wenkbrauw te maken en dit op te vullen met een substantie. De indianen deden dus al een primitieve vorm van microblading.

Toen de moderne variant van microblading zich ontwikkelde in Japan, ontstond er al snel een hype en een tegenbeweging. Dit gebeurde in eerste instantie in Rusland. In Rusland was permanente make-up al erg populair. Ze probeerden snel de Japanse microblading techniek uit, want ze wilden graag PMU van natuurlijke haartjes. In Rusland kwamen de experts echter al snel tot de conclusie dat microblading risicovol was. De kans op het ontstaan van kleine littekens was simpelweg te groot. Maar PMU van haartjes was wel in trek. En zo ontstond de hairstroke techniek. De Russen specialiseerde zich in het tatoeëren van wenkbrauw haartjes zonder te hoeven snijden. En de hairstroke techniek werd snel populairder. Op dit moment is de hairstroke techniek veruit de meest populaire wenkbrauw techniek in Rusland. 

Het duurde even voordat de techniek ook in andere landen populair werd. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het gebrek aan deskundigen die een andere taal spraken dan Russisch, in combinatie met weinig opleidingsmogelijkheden buiten Rusland. Dit begint inmiddels een beetje te veranderen, waardoor je de hairstroke techniek ook in andere landen ziet opduiken. In eerste instantie bij de dermatoloog, als oplossing voor mensen met haaruitval. De laatste paar jaar zien we de hairstroke techniek ook meer worden toegepast in de gewone PMU salon. 

 • Er komen steeds meer specialisten
 • Hairstroke raakt meer bekend als alternatief voor Powder brows
 • Hairstroke raakt meer bekend als alternatief voor Micro blading


Door betere informatie zie je dat mensen steeds bewuster hun persoonlijke keuze maken tussen Powder brows, Microblading en Hairstroke. Tot een aantal jaar geleden waren powder brows de standaard. Toen kwam microblading opzetten en wilde veel mensen dit proberen. Nu wordt er veel bewuster gekozen. Aan elke techniek hangen voordelen en nadelen. Elke techniek kent voorstanders en tegenstanders. Uiteindelijk gaat het er om dat de persoon zelf een keuze maakt die voor haar of hem goed voelt.Ik heb geïnvesteerd in de PMU hairstroke techniek

Zoals waarschijnlijk al duidelijk is geworden, ben ik groot fan van hairstroke wenkbrauwen. Voor veel mensen vind ik het een zeer goed resultaat geven. Zeker voor mensen met weinig eigen wenkbrauwhaar, of mensen die het model van hun wenkbrauw willen aanpassen. 

Daarom heb ik mij ook flink verdiept in deze techniek. Onder andere door een internationale opleiding / clinic te volgen bij de grootste hairstroke expert in Rusland. Voor de geïnteresseerden heb ik een blog geschreven met een verslag van mijn PMU tripje.


Mijn PMU salon is gevestigd in Tilburg. 

Je bent welkom!
 

E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn