De Grote Battle: Wenkbrauwen Verven vs. Permanente Make-up


 

Welkom bij de ultieme showdown tussen twee titanen van de wenkbrauwwereld: **Wenkbrauwen Verven** en **Permanente Make-up**! Wie komt er als winnaar uit de strijd? We beoordelen op verschillende criteria en bepalen wie jouw wenkbrauwen het beste kan transformeren. Laten we beginnen!

 


Ronde 1

Kosten van wenkbrauwen verven t.o.v. PMU


Zelf wenkbrauwen verven kost tussen de €120 - €240 per jaar. Een kit voor thuisverven kost gemiddeld €10-€20 en gaat ongeveer een maand mee. Voor de prijs van een paar goede koppen koffie per maand heb je mooie wenkbrauwen.


Je wenkbrauwen laten verven in een salon kost €240 - €480 per jaar. Een professionele verfsessie kost ongeveer €20-€40 en moet maandelijks worden herhaald. Een beetje prijzig, maar je krijgt wel professionele resultaten.


Permanente make-up kost €200 per jaar. Een PMU-behandeling kost gemiddeld €400 en heeft na 2 jaar een touch-up nodig. Een investering die langer meegaat dan je nieuwste gadget.


De winnaar van ronde 1 is Permanente Make-up. Betaal minder en geniet het hele jaar door!

Ronde 2

Verschil in tijdbesteding tussen wenkbrauwen verven en Permanente wenkbrauwen


Zelf wenkbrauwen verven kost je 30 minuten per maand, dus 6 uur per jaar. Elke keer weer een lekker momentje voor jezelf!

Als we een kwartier reisafstand rekenen, zal verven in een salon je ongeveer 60 minuten per maand gaan kosten. Daarmee kom je op 12 uur per jaar. Maar daarmee heb je wel elke maand een beauty uitje!

Permanente make-up kost je twee sessies van 2 uur. Als we dat doorrekenen naar een jaarlijkse tijdsbesteding, zouden we op 2 uur per jaar komen.


De winnaar van ronde 2 is Permanente make-up. Tijd is geld, en dat geld kun je juist weer leuk besteden aan je vrije tijd!

Ronde 3

Resultaten en Houdbaarheid van wenkbrauwen verven en een wenkbrauw tattoo


Wenkbrauwen verven vervaagt snel en vereist regelmatige bijwerking. Bij een salon zullen de wenkbrauwen een meer professionele afwerking hebben die enkele weken gegarandeerd mooi blijft. Permanente make-up is eigenlijk semi-permanent en heeft uiteindelijk ook een touch up nodig. Dit komt doordat de pigment bewust minder diep in de huid wordt ingebracht om verkleuring te voorkomen. De touch-up is nodig na een periode van 1 a 2 jaar. Maar aangezien de vormen van je gezicht ook langzaam veranderen, is het juist goed om af en toe de vorm van je wenkbrauwen af te laten stemmen op de contouren van je gezicht.


De winnaar van ronde 3 is permanente make-up. Want met PMU bereik je langdurige schoonheid zonder de constante touch-ups.
Ronde 4

Flexibiliteit en Aanpassing van kleur en vorm van je wenkbrauwen

Als je zelf je wenkbrauwen verft kun je, als je wilt, elke maand de kleur van je wenkbrauwen veranderen. Ideaal voor de experimentele beautygoeroe!

Bij een salon krijg je hier nog eens professioneel kleuradvies bij.

Iets wat je in mijn permanente make-up salon overigens ook mag verwachten. Mijn opleiding bij Scuola Italia di moda i Stile heeft mij geleerd om goed te kijken naar de vormen van je gezicht, te luisteren naar je wensen, om vervolgens samen tot de perfecte vorm en kleur te komen. Maar eerlijk is eerlijk: met permenante make-up kies je wel een wenkbrauw kleur en vorm voor een langere  periode.


 

Voor mij als PMU specialist is het moeilijk toegeven, maar de winnaar van ronde 4 is toch echt het wenkbrauwen verven geworden. Maar gelukkig hebben we nog een allesbeslissende vijfde ronde.
Ronde 5

Gemak en Comfort van de procedure

Zelf Wenkbrauwen Verven kan lekker thuis, maar vereist wel enige vaardigheid. Het doet geen pijn, behalve dan als die eerder genoemde vaaridgheid ontbreekt en je de verf in je ogen smeert.

In een salon lig je confortabel in een stoel, terwijl een professional je vertroetelt. Dat geldt zo wel voor een schoonheidssalon als een permanente make-up salon. Er wordt nog wel eens gedacht dat het aanbrengen van PMU pijnlijk is. Maar dat valt heel erg mee.  Mijn ervaring is dat mijn klanten de behandeling als niet onprettig ervaren. Integendeel. Bij Glance-inside is een PMU behandeling een heerlijk uitje! En er is overigens altijd de keuze een goede verdovende creme door mij te laten aanbrengen.


Winnaar van ronde 5 is een gelijkspel tussen de schoonheidssalon en de PMU salon. Maar omdat de jury vandaag een PMU-expert is, wordt hierbij officieel de permanente make-up behandeling als winnaar uitgeroepen boven het wenkbrauwen verven!


Uiteraard is dit alles met een kleine knipoog opgeschreven.  Zowel het verven van wenkbrauwen als PMU hairstrokes geven een heel mooi resultaat. Er is wel enig verschil in kosten, comfort, en houdbaarheid, maar uiteindelijk is persoonlijke voorkeur nog steeds het belangrijkste criterium.
Instructie hoe je wenkbrauwen te verven wanneer PMU op van nature lichte wenkbrauwen


In mijn PMU salon krijg is soms de vraag om ook advies te geven over het verven van wenkbrauwen. Want sommige mensen willen een basis van permanente make-up combineren met het regelmatig verven van hun blonde wenkbrauwharen. Ze willen de haartjes eenzelfde kleur geven als de permanente make-up.  Dus daarom een puntsgewijze instructie hoe je het beste je wenkbrauwen kunt verven:


  1. Voorbereiding: Reinig je gezicht en zorg dat je wenkbrauwen droog zijn.
  2. Bescherming: Breng vaseline aan rond je wenkbrauwen om je huid te beschermen.
  3. Meng de Verf: Volg de instructies op de verpakking om de verf te mengen.
  4. Aanbrengen: Gebruik een borsteltje om de verf gelijkmatig op je wenkbrauwen aan te brengen.
  5. Inwerktijd: Laat de verf 5-15 minuten intrekken, afhankelijk van de gewenste intensiteit.
  6. Verwijderen en spoelen: Verwijder de verf met een vochtig wattenschijfje en spoel met koud water.
Geef context aan je gezicht
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn