Permanente make-up, van beetje spannend naar meer dan mooi! Ik neem je mee in de wereld van PMU

 

 

 PMU Lippen voor mooie egale Full lips

 


Wat is permanente make up lippen?

Met permanente make up, afgekort PMU, creëer je een mooi egale kleur lippen. Iedereen heeft van nature wat vlekjes of oneffenheden. Met een PMU lippen tattoo los je dit op, en kies je meteen een kleur die bij je past. Full Lips geven context aan je gezicht, op een plek die aandacht verdient.


Mijn salon in Tilburg

Mijn salon in Tilburg is gespecialiseerd in permanente make up. Bij lippen besteed ik extra aandacht aan de kleurtint van de PMU. Sommige mensen zijn zich niet altijd bewust hoe warm, of koud, een kleurtint over komt. Door dit te laten zien, kiest mijn klant de kleur die mooi bij haar past.


Let's take a Glance-inside 

Permanente make-up

op het grootste PMU portaal 

van NederlandNooit meer lippen tekenen met Full lips PMU!


 • Full lips PMU
 • Aquarelle lips en Glossy lips
 • Wat kost Permanente make-up lippen?
 • Koortslip
 • Lichtere lippen maken bij donkere huidskleur
 • Voorbeeldfoto's PMU lippen
 • Warme en koudere kleuren Hoeveel kost Permanente make up lippen ongeveer?

 


Het is altijd goed om wat prijzen te vergelijken.  Let daarbij goed op of het prijzen per sessie zijn, of een totaalprijs. Het goed tatoeëren van Permanente make-up lippen vereist een basissessie, en daarna een nabehandeling na een maand.

Wanneer je je natuurlijke donkere lippen lichter wil maken, of wanneer regelmatig een koortslip hebt,  dien je er rekening mee te houden dat je misschien een tweede nabehandeling nodig hebt.

Om een indicatie te geven van de kosten: mijn salon in Tilburg rekent voor lippen tatoeren een totaalprijs van

 • 200 euro voor lipliner contouren
 • 250 euro voor full lips PMU
 • 250 euro voor andere technieken


⇨ Prijsinfo...

Natuurlijke permanente make up lippen : Nooit meer lippenstift verwijderen?


Of toch wel? De keuze is aan jou. PMU lippen vormt een goede basis voor elke dag. Je staat er mee op en gaat ermee naar bed. Je hebt altijd mooie lippen. Elke ochtend je lippen tekenen is niet meer nodig. Maar je kunt natuurlijk nog steeds felle lippenstift aanbrengen als je een keer een feestje hebt. Of gewoon, als je een dagje zin hebt om wat meer op te vallen.

Bij een lippen tattoo denken mensen vaak aan Full lips PMU. Maar er zijn wel degelijk verschillende technieken om uit te kiezen.

 • Lipcontouren
 • Full lips
 • Aquarelle lips
 • Glossy lips
Bij full lips wordt pigment over de gehele lippen aangebracht. De lippen krijgen een intensere kleur gecreëerd, vergelijkbaar met lippenstift.

Bij Aquarelle lips wordt een semi-transparante laag pigment in de lippen aangebracht zonder contour. Het geeft een natuurlijk resultaat. De lippen krijgen meer kleur.

Glossy lips kenmerken zich door een vloeiend contrast tussen de lipcontouren en het oppervlakte van de lippen. Er worden meerdere kleuren gebruikt.Er zijn veel kleuren om uit te kiezen. Houd er wel een beetje rekening mee dat lippen zeer bepalend zijn voor je uiterlijk. Mijn advies is daarom: besteed voldoende aandacht aan het uitzoeken van een kleur die bij je past. 

Voordelen van lippen PMU:

 • altijd strakke lijnen, een mooi contrast in en met je gezicht
 • een mooie egale kleur
 • En optioneel een transparante glans


Veel mensen realiseren zich niet hoe bepalend lippen zijn voor je uiterlijk.

Lippen PMU is in principe niet bedoeld om de vorm van je lippen aan te passen. Er zijn wel wat mogelijkheden die echt wel een verschil kunnen maken. Maar dit betreft een minimale correctie.

Ik ben zelf groot fan van permanente make-up op de lippen. Ik gebruik zelf nog zelden lippenstift. Hooguit wat lipgloss of lippenbalsem.


Mocht je lippen fillers hebben, dan is er geen bezwaar om dat te combineren met PMU lippen.

Ook voor mensen met droge lippen is er geen bezwaar.

Bij droge lippen is het mogelijk dat je een wat sterke reactie op de behandeling krijgt.

Dit houdt in dat je de eerste maand mogelijk wat meer last hebt van blaasjes en velletjes.

Je PMU expert kan je adviseren welke nazorg je kan toepassen, zodat het herstel zo optimaal mogelijk verloopt. Lichtere lippen met PMU, bij getinte of donkere huidskleur


Mensen met een donkere huidskleur hebben vaak donkere lippen. Met permanente make-up kun je lippen ook lichter maken. Hoe gaat dit in zijn werk? De eerste PMU sessie wordt een camouflagekleur op je lippen aangebracht om de natuurlijke donkere kleur te neutraliseren. Vervolgens wordt de gewenste kleur van permanente make-up op de lippen getatoeëerd. Omdat de kleur dus eerst geneutraliseerd moet worden, is het goed mogelijk dat je een twee nabehandelingen nodig hebt. Stem dus even goed met je salon af wat je qua kosten kan verwachten.Een paar dagen kriebel na lippen PMU


Wanneer je met permanente make-up je lippen hebt laten tatoeëren, ontstaan er korstjes. Dit is een natuurlijke reactie van de huid en niet te voorkomen. De korstjes vallen er na ongeveer vier dagen vanzelf af. Het kriebelt een beetje, maar zoals altijd bij korstjes, is het verstandig om niet zelf er aan te gaan friemelen. Laat het natuurlijke proces zijn werk doen.

Goede nazorg bevordert het proces. 


Onderstaande foto's laten zien hoe de korstjes naar drie dagen los beginnen te laten, en de roze kleur van de PMU zichtbaar wordt.
⇨ Nazorg...

Alleen risico op koortslip, als je ooit een koortslip hebt gehad

Permanente make-up aanbrengen geeft tijdelijk een lichte stress aan je huid. Normaal gesproken is dat geen probleem. Je huid herstelt snel en het resultaat van je permanente make-up op de lippen wordt snel zichtbaar. 

Je kunt geen koortslip krijgen van permanente make-up als je nooit een koortslip hebt gehad. Echter, als je wel ooit een koortslip hebt gehad, dan kan permanente make-up dit opnieuw activeren. Als je namelijk ooit een koortslip hebt gehad, blijft het virus de rest van je leven in je lichaam zitten. Wanneer je lippen in een stressvolle situatie komen, is de kans groot dat het virus weer wordt geactiveerd.

Gelukkig is dit met goede voorzorg in meer dan 90% van de gevallen te voorkomen.

Krijg je toch een koortslip? Dan is dit vervelend, maar ook geen ramp. De koortslip zal ervoor zorgen dat de kleur van je lippen PMU niet egaal blijft zitten. Nu is een nabehandeling sowieso nodig om een mooie egale kleur van de lippen te bereiken. Ook zonder koortslip blijft niet alle kleur pigment (inkt) de eerste keer goed zitten. Echter, bij een koortslip is dit dus veel extremer. Wacht in ieder geval met de nabehandeling tot de koortslip geheel is verdwenen. En hou er voor de zekerheid rekening mee, dat je misschien een tweede nabehandeling nodig gaat hebben voor een perfect resultaat.
Ik heb witte vlekjes op mijn lippenVeel mensen hebben van nature witte vlekjes op hun lippen. Voordeel van permanente make-up op de lippen is dat deze vlekjes niet meer zichtbaar zullen zijn. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over deze vlekjes. Het zijn talgkliertjes die zorgen voor hydratatie van de lippen (fordyce). Ze zijn heel nuttig. Met PMU full lips blijven deze talgkliertjes gewoon hun werk doen, maar je lippen krijgen wel een mooie egale kleur.

Ook mannen laten steeds vaker hun lippen tatoeëren met als doel om de witte vlekjes te verwijderen. We gebruiken hiervoor PMU inkt in de natuurlijke kleur van de eigen lippen. Dit geeft een heel goed resultaat.


 


Heb je wat lippen tattoo foto's 

 met verschillende kleuren?


Met ook een achtergrond als mode stylist, besteed ik veel aandacht aan de juiste kleur. Ook, en juist bij permanente make-up. Roze is niet gewoon roze. Er zijn vele varianten. En een koude variant geeft een heel ander beeld dan een warmere kleur. Wat bij jou past is uiteraard afhankelijk van smaak. Maar ook van je huidtint en je haarkleur. Besteed dus voldoende aandacht aan het uitzoeken van een kleur die bij jou past. Voorbeeld fotootjes zullen je helpen? Ok, doen we wat fotootjes!Wil je wat meer gevoel krijgen bij het onderscheid tussen warme en koudere kleuren? Ik heb een aparte blog geschreven die dit uitgebreid toelicht.  


Het Glance-Inside PMU portaal is opgezet door Mila Ermolitskaia.

Mila heeft een eigen salon in Tilburg.


Direct contact met haar via whatsapp?

0651689046

of 

info@glance-inside.com


 


E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn