PMU Powderbrows

 

Wat zijn Powder brows?


Voorbeeld Powderbrows salon TIlburg

Powder brows zijn de meest bekende vorm van PMU van de wenkbrauwen. In mijn salon in Tilburg is dit de meest gevraagde vorm van permanente make-up. Het wordt ook wel de poedertechniek genoemd.

 • Wat kost het?
 • Wat is kenmerkend voor deze techniek?
 • Hoe verloopt een PMU behandeling
 • VoorbeeldenWat kost permanente make-up powder brows


Wat is de prijs van een powder brows behandeling?


Iemand die voor de eerste keer PMU neemt van de wenkbrauwen, en kiest voor powder brows, moet rekening houden met kosten rond de 350 euro. Er is echter een aantal factoren die een rol speelt in de prijs.

 • Basisbehandeling
 • Nabehandeling
 • Correctie
 • Huidtype
 • Salon
 • Refresh


De prijs van 350 euro zijn de kosten voor powder brows in mijn salon in Tilburg voor een basisbehandeling en nabehandeling samen. Bij mij heb je ook de keuze om alleen een basisbehandeling te nemen. Echter, voor goed houdbare permanente make-up is bijna altijd een nabehandeling nodig na ongeveer een maand. Bij veel salons zul je daarom zien dat zij de keuze niet aan de klant geven, maar altijd standaard twee behandelingen rekenen. 


Er zijn overigens bijna altijd twee sessies nodig omdat de inkt zich langzaam opneemt in je huid en vermengt met je bloed. Dit proces gebeurt voornamelijk gedurende de eerste maand. Simpel gezegd blijft ongeveer 20% van de inkt niet zitten in je huid. Een nabehandeling corrigeert dit.

Iedereen is anders, en elke huid is anders, maar globaal kun je zeggen dat een oudere huid beter de PMU vast houdt dan een jongere huid. Daarom laat ik zelf de keuze aan de klant. Zijn ze tevreden na slechts 1 behandeling, dan betalen ze ongeveer de helft.

Elke salon heeft uiteraard andere prijzen. Dit kan nog best veel schelen per salon en regio. Zeker is grote steden moet je rekenen op wat hogere prijzen. Op zich logisch, want bijvoorbeeld de kosten van een pand zijn simpelweg hoger in Amsterdam dan in Breda. Een stukje reizen kan kostentechnisch dus best interessant zijn.

Sommige mensen hebben pech. Ze hebben mislukte permanente wenkbrauwen. De PMU is verkleurd. Dit komt voor wanneer of slechte kwaliteit inkt is gebruikt, of de expert de techniek niet juist heeft toegepast. Gelukkig is dit vrij goed te corrigeren. Echter is dit vrij bewerkelijk. Er wordt eerst camouflage PMU aangebracht, en pas daarna de nieuwe PMU. Er zijn salons die dit niet doen, omdat wenkbrauw correctie een aparte specialisatie is. Er zijn salons die extra kosten rekenen. 

Zelf reken ik overigens geen extra kosten voor het corrigeren van mislukte wenkbrauw PMU die door een andere salon is gezet. 

Dat heeft te maken met mijn bedrijfsfilosofie. Elke vrouw in Nederland heeft recht op goede informatie over permanente make up, en op een mooi resultaat. 

Heb je mislukte powder brows? Dan heb je dus al de pech dat je nog een keer moet betalen bij een andere salon voor een correctie. Daarbovenop nog eens extra kosten moeten betalen zou wel heel zuur zijn.


Als laatste de kosten van een refresh. Ik bedoel hiermee een PMU behandeling na ongeveer 2 jaar. Powder brows blijven ongeveer 2 jaar mooi. Ook hier geldt dat elke persoon en huid anders is, dus wellicht geldt voor jou een iets kortere op langere periode. Salons gaan verschillend om met een refresh van powder brows. Sommigen rekenen altijd het volledige bedrag van een basisbehandeling + nabehandeling, wanneer je nog geen klant bent van deze salon. Andere salons gaan hier wat vrijer mee om en bekijken per klant of er 1 of 2 behandelingen nodig zijn.

Wat zijn powderbrows?

 

Wat kenmerkt de powder brow techniek?


Powderbrows, of poeder wenkbrauwen zijn een vorm van permanente make-up. Met een PMU pen wordt een wenkbrauw getatoeëerd en volledig opgevuld. Groot verschil met een normale tattoo is, dat bij PMU powder brows veel minder diep in de huid wordt getatoeëerd.  Verder is het redelijk vergelijkbaar. Met een dun naaldje wordt inkt in de huid aangebracht. 


De inkt in de basis gelijk aan tattoo ink, echter wordt deze gemixt met wat andere ingrediënten, zodat de inkt geschikt is voor het zetten van PMU. Deze mix is overigens kant en klaar te koop bij de groothandel. De PMU expert hoeft alleen een goed merk te kiezen. Er zijn slechts enkele salons die zelf de mix maken, maar dat is echt alleen voor de echte experts die precies weten waar ze mee bezig zijn. Goede kwaliteit inkt, dus goede kleurpigment, is erg belangrijk voor het resultaat van je powder brows.  Permanente make-up wordt op het gezicht aangebracht, dus het voorkomen van verkleuring is daarom veel belangrijker dan bij een gewone tattoo. De belangrijkste voorwaarde om dit te voorkomen is de kwaliteit en samenstelling van de PMU inkt. 


Voor mij persoonlijk zijn inktpigmenten daarom een onderwerp waar ik veel vooronderzoek naar heb gedaan, en mezelf blijf informeren door contact te zoeken met experts in zowel binnen- als buitenland.


Kleur, vorm en schaduw maken je powder brows passend bij jouw uiterlijk en persoonlijke smaak. Powder brows met schaduw worden ombre brows genoemd. Hierbij worden vaak meerdere pigmentkleuren gebruikt. 

Hoe kom je er nu achter welke vorm en kleur bij jou past?

 • foto's op internet
 • advies van PMU-expert
 • advies van make-up of fashion stylist


Je smaak bepalen kan natuurlijk heel goed door veel foto's van powder brows te bekijken en vergelijken.

Op deze site is op elke pagina wel wat te vinden, maar speciaal om makkelijk te kunnen vergelijken, is er een fotopagina beschikbaar.

Daarnaast zal je PMU expert je adviseren welke vorm en kleur goed bij jouw huidskleur, haarkleur en vorm van het gezicht past. Het kan ook de moeite waard zijn om het advies van een make-up of fashion stylist te vragen. Zelf heb ik, voordat ik de overgang maakte naar permanente make-up, ervaring in de fashion branche opgedaan. Wat ik daar geleerd heb over lichaamsvormen en kleurstellingen helpt mij persoonlijk bij het adviseren in passende permanente make-up.

Dus heb je een vriendin met kennis van fashion, vraag haar eens om haar mening wat goed bij jou past!Een laatste technisch feitje: Bij het zetten van permanente make-up kan de PMU expert de snelheid van de PMU-pen instellen. Dus de snelheid van het prikken van de naald in je huid.  Powder brows worden aangebracht met een relatief lage snelheid van de PMU naald. Bij de PMU hairstroke techniek gebeurt het tatoeëren in een veel sneller naaldritme dan bij PMU powder brows.

De PMU-expert beweegt de PMU pen ook op een andere manier. 

Bij powder brows maakt de PMU expert een meer slepende beweging tijdens het aanbrengen van de permanente make-up. Bij PMU hairstroke is dat minder het geval.


Powder brows behandeling

 

Wat mag ik verwachten tijdens een powder brows behandeling?


Je hebt gekozen om permanente make-up van de wenkbrauwen te nemen, wellicht powder brows of ombre brows. Maar wat mag je nu precies verwachten van de behandeling? 

 • Hoe lang duurt een sessie?
 • Doet het zetten van powder brows pijn?
 • Hoe moet ik me voorbereiden op een powder brows behandeling?
 • Gebeurt het zetten van powder brows onder plaatselijke verdoving?


Het voor de eerste keer laten zetten van permanente make-up is een nieuwe ervaring en kan ook best spannend zijn. Daarom heb ik uitgebreid beschreven wat je mag verwachten tijdens een PMU behandeling, en hoe je je kan voorbereiden om het een prettige ervaring te laten zijn.

Powderbrows foto's

 

Verschillende stijlen van Powder brows vergelijken


Powderbrows voorbeeld salon Glance-inside uit Tilburg

Het vergelijken van powderbrow stijlen kun je het beste doen met veel foto's naast elkaar. Wellicht wil je ook voorbeelden verschillende technieken naast elkaar zien. 

Daarom heeft jouw Glance-inside PMU portaal een uitgebreide wenkbrauwen foto pagina. 

⇨ Voorzorg...


⇨ Aanbieding...


⇨ Hairstrokes...


⇨ Over mij...


 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn