Permanente Make-up
binnen jouw en mijn Beauty
 

Hyperrealisme Hairstrokes, de opvolger van Microblading wenkbrauwen


Na uitgebreid onderzoek naar microblading ervaringen, heeft mijn salon in Tilburg gekozen voor een beter alternatief om natuurlijke wenkbrauwen te creëren met permanente make-up: Hyperrealisme PMU hairstrokes.


Wat is Microblading anders dan Hyperrealisme?

Microblading wenkbrauwen vs Hyperrealisme Hairstrokes PMU


Microblading heeft een opvolger. Ook Hyperrealisme hairstrokes bootst natuurlijke wenkbrauwen na met PMU. Niet door te snijden, maar door licht te tatoeëren.Allereerst, wat is microblading precies?


Het is een techniek van permanente make-up waar gewerkt wordt met kleine mesjes. 


Eigenlijk een rij van 12 naaldjes, die het effect hebben van een klein mesje. 


Met heel kleine sneetjes worden natuurlijke haartjes van de wenkbrauw nagebootst. De sneetjes worden vervolgens gevuld met PMU inkt.


Beide technieken hebben een hoog detailniveau, en beiden gaan even lang mee. 

Microblading is vaak wat goedkoper, want behandelsessie is veel korter, apparatuur goedkoper, en opleiding minder intensief. Echter is gebleken, dat microblading een aantal nadelen heeft. Hyperrealisme hairstrokes PMU heeft deze nadelen niet.

  • Microblading geeft door diepte van het sneetje meer een "hek effect"
  • Microblading behandeling geeft grotere stress aan de huid
  • Microblading geeft meer kans op beschadiging haarzakjes, wat haargroei kan verminderen
  • Kans op littekens is bij Microblading veel groter
  • Kans op verkleuring groter bij microblading  (kleur kan blauw of roodachtig worden)


Waarom is de kans op littekens bij microblading  veel groter? Deze video over microblading maakt duidelijk waarom.Waarom is microblading dan zo populair, als hyperrealisme hairstrokes minder risico's meebrengt? Dat heeft verschillende redenen:

  • Microblading was er eerst, hyperrealisme pas later
  • Microblading is ontstaan in Japan, Hairstrokes in Rusland
  • Nadelen van Microblading waren nog niet duidelijk bij de introductieMicroblading wordt gezien als een nieuwe techniek, die later is bedacht dan het "gewone' PMU tatoeëren. Eigenlijk klopt dat niet. De eerste vorm van permanente make-up werd al heel lang geleden toegepast door de indianen. Zij maakten kleine sneetjes onder de wenkbrauw en vulden deze met een gekleurde substantie. Zij hadden dus eigenlijk al ervaring met microblading.


De moderne variant van microblading is ontstaan in Japan. Door enerzijds goede marketing, en anderzijds goede internationale beschikbaarheid van opleidingen, werd microblading al snel een trend in andere landen. 


Microblading werd ook al snel een trend in Rusland, een land waar permanente make-up heel erg populair is. Iedereen wilde microblading! In de begintijd was het nadeel van microblading nog niet goed zichtbaar: littekentjes waren nog niet goed zichtbaar. Enerzijds werd dit verbloemd door de permanente make-up, en anderzijds worden littekens pas in de loop van de tijd taaier. Daarnaast speelt ook mee dat niet iedereen littekens krijgt van microblading. Elke huid reageert anders op kleine sneetjes.


Omdat in Rusland permanente make-up zo populair is, zijn er daar ook veel grote PMU experts. Zij waren de eersten die de nadelen van microblading herkenden. Maar een grote groep wilde inmiddels graag natuurlijke wenkbrauwen PMU. Daarom is veel onderzoek gedaan door deze experts, en is de hyperrealisme PMU hairstrokes techniek uitgedacht. 


Echter, deze Russische experts waren veel minder gefocust op internationale marketing. Daarnaast was taal een probleem: veel hyperrealisme opleidingen werden alleen in het Russisch gegeven. Het heeft daarom langer geduurd voordat de techniek populair werd in andere landen. 


Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Wereldwijd zie je de populariteit van microblading snel afnemen, en de populariteit van hyperrealisme hairstrokes toenemen. Simpelweg omdat er nu wel meer bekendheid en expertise is.


Ik heb zelf het voordeel dat ik Nederland woon, maar ook Russisch spreek. Ik kan hierdoor seminars  volgen bij de experts uit Rusland. En ik ben heel enthousiast! 

Zo enthousiast, dat ik me inmiddels de hyperrealisme hairstrokes PMU expert van Nederland mag noemen.


Hyperrealisme hairstrokes diploma
Een passende natuurlijk ogende hairstrokes wenkbrauw

Een goede kwaliteit hairstrokes wenkbrauw is van veel dingen afhankelijk. Bij iemand uit Azië groeit een wenkbrauw van nature echt anders dan bij iemand uit Nederland. Ook is er verschil tussen wenkbrauwgroei bij mannen en vrouwen. En daarnaast is er nog het huidtype, huidskleur en haarkleur. 


Tijdens mijn advanced PMU hairstrokes opleiding werd hier heel gedetailleerd op in gegaan.

Op de Hairstrokes pagina van deze site ga ik hier dieper op in.


Nog vragen over Hyperrealisme of Microblading? Mijn salon in Tilburg


Heb je een vraag over microblading versus hyperrealisme hairstroke PMU? 


Neem dan contact met mij op via whatsapp op e-mail. Mijn naam is Mila en ik heb een PMU salon in Tilburg, en ik voorzie graag iedereen van goede informatie. 


Mijn salon in Tilburg voert naast de hyperrealisme hairstrokes techniek ook andere vormen van permanente make-up uit. 

Maar microblading doe ik dus niet. Waarom? De opvolger om natuurlijke wenkbrauwen te tatoeëren is velen malen beter!


Iedereen verdient goede informatie over permanente make-up, of je nu klant van mij bent of niet. 

Dus whatsapp of mail me gewoon, als je meer wil weten.

⇨ Hairstrokes...


⇨ Trends...


⇨ Home...


⇨ Over mij...


Conact met Mila via whatsapp

 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn