Mijn ervaring met botox en fillers

Mila's Beauty Blog

Botox doet rimpels verminderen. Lippen fillers zorgen juist voor een opvallend tintje. Zo krijg je context in je gezicht, precies op de plekken waar je het meest trots op bent. In deze beauty blog vertel ik je mijn ervaringen. Over de iets andere aanpak in Rusland, en over het flauwvallen in Nederland.

En... ik heb een paar tips voor je over lip fillers in combinatie met permanente lippen make-up 

  • Hoe lang blijven lip fillers zitten, en hoe blijft je lip filler langer zitten?
  • Hoe verminder je rimpeltjes rond je lippen?
  • Hoe zouden meer lip fillers er bij jou uit zien?
  • Eerst fillers of eerst PMU?
Ervaring tijdens botox behandeling Botox behandeling


Russische pelmeni

De vrouw van tegenwoordig weet dat botox en fillers bijdragen aan een mooi gezicht. Je wil graag van buiten uitstralen wat je van binnen voelt. En dat doe je door de mooie vormen wat meer te kenmerken. Door je gezicht te laten spreken, zullen mensen je ook sneller onthouden. Door meer accent te leggen op je lippen, zullen mensen je gezicht bijblijven. Dit kan met gewone make-up, permanente make-up, maar ook met fillers in je lippen. En de botox zorgt ervoor dat de beginnende rimpels juist niet de aandacht trekken.

een bord pelmeni

In Nederland zijn botox en fillers steeds populairder aan het worden. Het beeld van een expressieloos gezicht met te grote lippen is grotendeels verdwenen. Zelf kom ik oorspronkelijk uit Rusland. Botox en fillers worden bij ons al heel lang door heel veel vrouwen gebruikt. Ik denk dat Russische vrouwen veel aandacht aan hun uiterlijk besteden omdat we in een dynamische samenleving wonen. Wanneer je te maken krijgt met veel ups en downs, ben je veel bewuster bezig hoe je jezelf een positieve boost kan geven. Bezig zijn met een uiterlijk dat bij je past, is hier een voorbeeld van. Als je jezelf in de spiegel bekijkt en tevreden bent met wat je ziet, geeft je dat energie voor een nieuwe dag.

Natuurlijk is het de kunst om niet te overdrijven met lip fillers. En juist de mensen die dat wel doen, die vallen op in negatieve zin. In Nederland noemen we dit Zulu lippen. In Rusland noemen we dit pelmeni lippen. Pelmeni is een, overigens heel lekker, Russisch gerecht wat lijkt op ravioli of tortellinie.


Lippen fillers: Hoe groot zijn mooie lippen?

Opgezwollen lippen direct na PMU behandeling Gezwollen lippen direct na PMU behandeling

Iedereen moet uitstralen wat zij zelf mooi vindt. Gelukkig is er geen standaard grootte van mooie lippen. Maar hoe voorkom je dat je te meer fillers in je lippen laat spuiten dan je zelf mooi vindt? Natuurlijk kun je foto's zoeken op internet, en deze laten zien aan je beauty specialist. Maar er is ook een manier om het op je eigen lippen uit te testen. 

Zijn je lippen wat minder egaal van kleur? Bijvoorbeeld omdat je witte puntjes op je lippen hebt? Deze witte vlekjes zijn talgkliertjes. Deze zijn heel nuttig voor de hydratering van je lippen. Persoonlijk heb ik deze kliertjes liever wel, maar 'zie' ik ze liever niet. Daarnaast ben ik zelf niet zo'n fan van lipstick. Ik zie mijn lippen het liefste altijd egaal van kleur, en in een mooie kleur. Daarom ben ik groot fan van permanente make-up op de lippen. Een PMU lippen tattoo.

Normaal gesproken is een klein nadeel van de PMU behandeling, dat je lippen de eerste dag gaan opzwellen.  Je huid moet de behandeling namelijk even verwerken. De dagen erna neemt de zwelling weer snel af. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. In de dagen dat de zwelling aan het afnemen is, kun je namelijk mooi bepalen wat je een mooie vorm vindt. Hoe veel lippen filler je zou willen hebben. Je kunt een foto van je lippen maken, en je eigen lippen als voorbeeld laten zien bij de filler specialist.

Wacht uiteraard wel even met fillers nemen totdat je lippen PMU volledig genezen is. De zwelling is na een paar dagen al weg, maar het totale genezingsproces duurt langer. Reken op ongeveer een maand.


De botox behandeling - Weg met beginnende rimpels

Ik woon zelf in Tilburg. Maar omdat een botox behandeling in Rusland veel goedkoper is, laat ik het altijd daar doen. Ik reis toch regelmatig af naar Rusland, om permanente mak up clinics te volgen. Ook als expert is het namelijk erg belangrijk om te blijven leren. En Rusland heeft de grootste PMU experts van de wereld. Ik ben naar Moskou afgereisd om een workshop te volgen over Hyperrealisme PMU Hairstroke wenkbrauwen. En tussendoor was er mooi even wat tijd om langs de beauty expert te gaan.

Zoals je op de eerste foto kunt zien, besteedde mijn botox expert veel aandacht aan hygiëne. Ik werd helemaal ingepakt. Het ziet er wat grappig uit, maar echt oncomfortabel was het niet. Hygiëne is belangrijk. Ik zou niet graag een infectie krijgen. De behandeling zelf stelt verder weinig voor. Ik kreeg wat kleine botox prikjes in mijn voorhoofd en naast mijn ogen. Het is in een paar minuten gepiept.


Filler in mijn bovenlip

Lippen direct na filler behandeling Lippen direct na filler behandeling

Mijn onderlip vind ik van nature al een mooie vorm hebben. Mijn bovenlip is iets dunner, en links iets anders van vorm dan rechts. Dus ik heb een klein beetje filler laten inbrengen in mijn bovenlip.

De eerste dag merk je een heel kleine zwelling, maar deze is snel verdwenen. Een dag later kon ik al genieten van het eindresultaat. 

Is het resultaat permanent? Nee. Zelf doe ik 1x per jaar een refresh van zowel de botox als de lip fillers.

Misschien dat het in de toekomst iets vaker moet. Ik ben nu 40 jaar en heb geluk dat ik van nature weinig rimpels heb. Je specialist kan je adviseren of het beter is om meer tegelijkertijd te doen, of om iets vaker een refresh te doen. Zelf neig ik naar kleinere hoeveelheden tegelijk. We gaan zien wat de toekomst gaat brengen. Voor nu ben ik in ieder geval erg tevreden met het resultaat.Mijn ervaring in Nederland

Onlangs voor het eerst botox en fillers in Nederland laten inbrengen. Door de corona-crisis is het reizen naar het buitenland nu even wat minder verstandig. Wat betreft de botox , merkte ik in Nederland twee verschillen qua aanpak: Als je botox in je voorhoofd laat inspuiten (links en rechts), dan is het verplicht om ook het middengebied te doen. Ik heb zelf nooit rimpels in de frons boven mijn neus, en daar nog nooit botox laten inspuiten. Maar de specialist in Nederland vertelde mij dat je wenkbrauwen kunnen gaan hangen als je dit niet doet. Dus ik heb het maar gedaan. Helaas wel voor een extra zone moeten betalen, maar het resultaat ziet er goed uit. Tweede opvallende punt is dat ik gewend was aan heel kleine hoeveelheden. Ik liet 1ml botox verdelen over verschillende zones. Mijn ervaring in Nederland was, dat dat niet mocht: "elke zone 1 ml botox. anders heeft het geen nut". Zo zie je dat er per land wel degelijk verschillen zijn hoe er met botox wordt omgegaan.

De verschillen bij de fillers waren veel kleiner. Veel dezelfde merken om uit te kiezen. Ik was alleen iets minder tevreden met het resultaat. Ik wilde een ongelijkheid in mijn onderlip laten corrigeren, maar dat is niet heelmaal gelukt. Verder had ik het gevoel dat het effect van de lipfiller veel kleiner was, dan vroeger in Rusland. Misschien komt het door het merk. Deze keer voor het merk Stylage gekozen, omdat dit merk goed staat aangeschreven. Maar het effect was dus wel minder.

Er was nog een andere nieuwe ervaring: Ik ben flauwgevallen tijdens het inbrengen van de lipfiller. Het was maar een paar seconden, en de arts vertelde dat dit vaker voorkomt. Waarschijnlijk kwam het door stress. Ik vond de eerste keer in een Nederlands salon best spannend. Maar voor mij was het wel even schrikken. Ik werd wakker en de eerste paar seconden wist ik even niet meer waar ik was.


Eindresultaat lippen na PMU en fillers EindresultaatHoe lip fillers langer mee gaan. En minder snel rimpels

Permanente make-up (PMU) geeft een mooi egale kleur van de lippen. De combinatie met lip fillers is super. En een ideale vorm. En een ideale kleur. Er zijn nog twee extra voordelen van fillers met PMU. Mijn ervaring is dat de fillers maanden langer mee gaan. En ik kreeg ook minder snel nieuwe rimpeltjes rond de lippen. 


Eerst fillers of eerst permanente make-up?

Begin met de lip fillers. En daarna pas PMU op de lippen. Waarom? Omdat fillers je lippen een beetje oprekken. De kleur van een bestaande lippen tattoo wordt hierdoor iets lichter. Dus beter eerst fillers, en dan de PMU. Dan weet je zeker dat je lippen hun kleur behouden.


Nieuwsgierig hoe je er uit zou zien met meer lip filler?

Mijn advies is om met een kleine hoeveelheid lip filler te beginnen. Ben je toch nieuwsgierig hoe je er uit zou zien met meer filler? Na een PMU behandeling krijg je hier een idee van. Na de behandeling zullen je lippen namelijk tijdelijk opzwellen. Dit wordt snel minder in de dagen erna. Het geeft je wel tijdelijk een beeld welk effect extra lip fillers zouden hebben.


Mijn PMU Salon in Tilburg

Over lippen filler schrijf ik slechts mijn eigen ervaring. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Maar vraag ook altijd advies aan een expert. Wat betreft permanente make-up van lippen mag ik mezelf een expert noemen. Heb je interesse of een vraag over lippen PMU? Neem dan gerust contact met me op. Of kom gezellig langs in mijn salon in Tilburg.Groetjes

Mila van Glance-inside
⇨ BeautyBlog...


⇨ Over mij...


⇨ Lippen PMU...


⇨ WimperBlog 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn