Correctie van mislukte of verkleurde permanente make-up

hairstroke mislukt

"Ik heb mij gespecialiseerd in correctie van permanente make-up"

"Want iedereen verdient een mooi uiterlijk"


Jouw wenkbrauwen of eyeliner ook mislukt?


Ben jij net diegene die pech heeft gehad? 

  • Heb jij verkleurde permanente make-up (PMU)? 
  • Blijft jouw permanente make-up niet goed zitten?
  • Past de vorm niet bij jouw gezicht?


Mijn naam is Mila, en ik beantwoord graag al je vragen. Woon je in de buurt van Tilburg, of ben je bereid te reizen voor goede PMU? Dan help ik je ook graag aan een nieuwe frisse look. 


"wenkbrauwen, na correctie in salon Glance-inside"Oorzaak van mislukte permanente make-up


Verkleuring gebeurt meestal pas wanneer de PMU al wat ouder is. De hoofdoorzaak is slechte kwaliteit pigment inkt. De verkleuring zal sneller optreden bij te diep aangebrachte PMU of microblading. Verkleuring is namelijk een reactie van je lichaam wanneer slechte kwaliteit inkt vermengt met je bloed.


 "De meeste klanten kiezen tijdens de correctie voor een combinatie van hairstrokes en powderbrows" 


Correctie - wat houdt dat in?


Mislukte verkleurde permanente make-up is vaak goed te behandelen. Met PMU camouflagekleuren krijgt de PMU een neutrale bruine kleur. Daarna wordt een nieuwe kleur naar keuze aangebracht. Echter, de verkleuring blijft onderhuids nog een tijd aanwezig en kan na verloop van tijd weer zichtbaar worden. Houd dus rekening met een snellere refresh van je PMU dan normaal het geval is.


"ook de vorm moet bij je passen...ik vind dit mooi. jij ook?"


Alternatief: Verkleurde of vervormde PMU weglaseren


Er is een alternatief voor camouflage PMU. Je kunt de verkleurde eyeliner of wenkbrauwen ook weg laten laseren. Dit is echter een dure aangelegenheid. Er zijn namelijk veel laser sessies nodig om de rode of blauwe verkleuring permanent te verwijderen. En de behandeling zelf wordt vaak als onprettig ervaren. Daarom kiezen de meeste mensen toch voor een correctie met de PMU techniek. Dat er mogelijk een refresh na een jaar nodig is, nemen ze op de koop toe.
Klantervaring correctie hairstrokes wenkbrauwen


Dag Mila. Ik ben een jaar geleden bij een andere PMU salon geweest. In het begin zag het resultaat er goed uit, maar na enkele maanden begon het een rode kleur te krijgen. Mijn permanente make-up van wenkbrauwen is compleet mislukt! Ik camoufleer het nu elke dag met gewone make-up. 

Maar ik vroeg me af: Is het te corrigeren?


Camouflage

Ja. Slechte PMU kan rood of blauw verkleuren als het niet goed is aangebracht. Gelukkig is dit goed te corrigeren. Hiervoor gebruik ik camouflagekleuren. Bij blauwe verkleuring wordt bronskleurige camouflage pigment gebruikt. En in jouw geval, bij een rode verkleuring, een olijfgroene pigment. Het resultaat is een neutrale bruine kleur. In een tweede en derde sessie gaan we je wenkbrauw weer de kleur geven die je graag wil.Oorzaak

Ja. Daar zal ik heel blij van worden. Want elke keer als ik in de spiegel kijk, word ik heel ongelukkig. 

Hoe is de verkleuring eigenlijk ontstaan? Is dit normaal?


Nee, dit mag niet gebeuren. De natuurlijke reactie van je huid is overigens wel normaal. Bij een gewone tatoeage zie je eigenlijk altijd dat zwarte lijnen na verloop van tijd een wat blauwe tint krijgen. Dit ontstaat doordat de tattoo inkt vermengt met je bloed. Bij een gewone tattoo is deze kleine verkleuring niet zo'n ramp. Echter, op je gezicht wil je dit natuurlijk altijd voorkomen. Dit is ook de reden dat de PMU techniek afwijkt van gewoon tatoeëren: doordat permanente make-up minder diep in de huid wordt aangebracht, wordt verkleuring voorkomen. Daarom ben ik ook geen fan van de microblading techniek. Microblading sneetjes zijn risicovoller dan prikjes met een PMU-naald.

Nog belangrijker is de kwaliteit van de inkt. Goede kwaliteit pigment is heel belangrijk om te voorkomen dat PMU verkleurt. Daarom heb ik veel onderzoek gedaan naar de producten die op de markt zijn, en veel met deskundigen gesproken. Ik maak wel eens mee dat klanten hun eigen pigment meenemen. Je begrijpt dat ik liever mijn eigen pigmenten gebruik, want die kan ik vertrouwen.Behandeling

De behandeling van je mislukte hairstrokes wenkbrauwen is niet anders dan dat je gewend bent. De eerste sessie gaan we alleen camoufleren. Zoals bij elke PMU behandeling, zien we het resultaat van de behandeling pas echt goed na een paar weken. Niet al het ingebrachte pigment blijft namelijk in de huid zitten. 

De tweede sessie controleren we de kleur. Is het resultaat zoals verwacht, namelijk een neutrale bruine kleur, dan gaan we verder met de gewone behandeling. We gaan permanente make-up aanbrengen in de kleur die je graag wilt.Nabehandeling en Refresh

Super! De rode kleur is geheel verdwenen. 

Blijft het nu voor altijd weg?

Normaal zijn bij PMU twee behandelingen voldoende. Na kleurcorrectie is vaak nog een derde behandeling nodig, zodat de door jou gewenste kleur langdurig blijft zitten. Normaal gesproken blijft PMU ongeveer twee jaar mooi. Pas na twee jaar heb je een refresh nodig. 

De rode kleur is nu niet meer zichtbaar, maar de rood verkleurde pigment zit nog steeds in je huid. Er bestaat een grote kans dat deze weer zichtbaar gaat worden door je nieuwe kleur heen. Het zal nooit meer zo erg worden als het was. Het is echter wel goed om er rekening mee te houden dat je al na een jaar een refresh nodig gaat hebben.


Weer vertrouwen krijgen in een volgende PMU stylist

Het is heel normaal dat je wat huiverig bent om een correctie uit te laten voeren. Je hebt namelijk een slechte ervaring achter de rug. Hoe krijg je weer vertrouwen in een PMU specialist? 


Ik nodig je uit om mijn "over mij" pagina eens te lezen.

Ben ik jouw match?

Dan maak ik graag snel kennis met jou tijdens een vrijblijvend intakegesprek.

⇨ Over mij...
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn