Opleiding permanente make up


Blog: Van make-up tutorial tot PMU opleiding


"Mijn PMU tripje around the world 2020"


Een permanent make-up artiest met passie voor PMU en voor haar klant doet regelmatig nieuwe opleidingen, volgt seminars workshops. Want in de wereld van PMU tatoeages valt altijd wat te leren. Want details maken het verschil. En met details valt eindeloos te combineren.

PMU training op oefenhuid


Voordat ik mijn salon voor permanent make-up in Tilburg opende, had ik een PMU salon in Rusland. Daar heb ik ook mijn basis PMU opleiding gevolgd. 

Overigens is het daar niet mee begonnen. Al tijdens mijn commerciële opleiding had ik veel interesse in beauty en fashion. En stapje voor stapje is dit uitgegroeid van make-up tutorial naar professionele fashion stylist naar permanent make-up expert.

Mijn passie voor beauty en fashion ligt in het creëren van een op de persoon afgestemd totaalplaatje. Meer hierover vind je op mijn beauty en fashion blog. De combinatie van creativiteit, techniek, mens en beauty heeft mij uiteindelijk doen besluiten om een eigen PMU salon te openen. Ook het eigen ondernemerschap speelde daarbij een rol.

Dit permanent make-up portal heet niet voor niets "Glance-inside". Ook het maatschappelijk aspect van beauty, en specifiek permanente make-up, is een belangrijke drijfveer.

  • Een goede match van uiterlijk en innerlijk geeft innerlijke rust
  • Een passend uiterlijk geeft positieve energie
  • Geen haar van je zelf? PMU helpt je natuurlijke uitstraling te herstellen
  • Het leven geeft al veel stress. Beauty dient gemakkelijk te zijn.


Permanente make-up geeft beauty en gemak voor iedereen. Iedereen verdient een boost. Door je positieve punten in je uiterlijk te accentueren, krijg je deze boost. 

Voor mensen met een depressie is permanent make-up daarom een goede stap. Voor mensen met weinig of geen haar is permanent make-up ideaal. Maar eigenlijk geldt voor deze mensen hetzelfde als voor iedereen: 

Zowel mensen die hun innerlijke balans al wel hebben gevonden, als mensen die nog op zoek zijn, zullen structureel aan balans tussen innerlijk en uiterlijk moeten blijven werken. Permanent make-up kan hier op een makkelijke manier structureel aan bijdragen.


Tot zover mijn persoonlijke motivatie waarom ik continu opleidingen en seminars blijf volgen in permanent make-up. En daarnaast veel aandacht besteed aan deze site. Zowel het meer officiële PMU gedeelte, als de meer informele BLOGs.


We gaan over naar het luchtige deel van deze BLOG...Hairstroke is een natuurlijke haartjes tattoo


Hoe heb ik het volgen van een PMU Hairstroke opleiding ervaren... Vrouw met hairstroke PMU wenkbrauwen

Ik wilde altijd al meer leren over de hairstroke techniek. Dan heb ik het niet over microblading, waar met kleine mesjes in de huid wordt gesneden, maar over het tatoeëren van natuurlijke wenkbrauwharen met een PMU pen. Een veel geavanceerdere vorm van permanent make-up van natuurlijke wenkbrauwharen.

Nu heb ik het voordeel dat ik van oorsprong uit Rusland kom en vloeiend Russisch spreek. Want de grootste hairstroke experts komen uit Rusland. 

En misschien wel de grootste hairstroke expert van de wereld is Anna Kutsevolova. Ze geeft vaak presentaties op internationale PMU seminars. Zelf spreekt ze alleen Russisch, maar met Engelse slides en vertalers probeert ze toch om experts over de gehele wereld haar kennis van hairstroke techniek bij te brengen.

Een oude presentatie uit 2018 is te vinden op YouTube.

In februari 2020 gaf ze een uitgebreide masterclass in Moskou. En ik was er bij!


"Masterclass Hyperrealism Hairstroke Techniek"


Er was zowel een theorie als een praktijkgedeelte. In Moskou kreeg ik 1 dag theorie en 1 dag praktijk. Echter, in totaal duurde de opleiding een volledige maand.Deel 1 - De voorbereiding: thuis opdrachten maken

 Diverse hairstoke permanente makeup technieken


Twee weken vooraf begon de opleiding met dagelijkse theorievideo's en theorieopdrachten.
Wat is hairstroke? Hoe teken je een natuurlijke wenkbrauw? Welke varianten kun je bij wie toepassen?

Super interessant, maar ook veel werk. Deze opdrachten waren niet vrijblijvend. Docente Anna eiste van elke student dat ze elke dag de theorie zouden volgen en nog dezelfde dag hun opdracht naar haar mailen.

Zou je onvoldoende energie steken in de theorie, dan zou je niet mee mogen doen aan de praktijksessie in Moskou. 

Een strenge Russische juf dus :-)

Maar gelukkig had ze er wel begrip voor dat ik nog van Tilburg naar Moskou moest afreizen, en de laatste twee dagen dus geen theorieopdracht kon maken. Ik kreeg de laatste twee opdrachten al eerder toegestuurd, zodat ik voldoende tijd had, en behaalde mijn theorie met vlag en wimpel.


Deel 2 - Afreizen naar Moskou


PMU artiest staat in Amsterdam om naar Moskou af te reizen


5 februari was het zover. Koffertje volgepakt met mijn permanente make-up spullen. Man en zoon een knuffel gegeven en op naar Schiphol! Ik ga ruim 3 weken naar Rusland! En overmorgen al de eerste dag van het seminar! Omdat ik een Russisch paspoort heb, was een visum regelen gelukkig niet nodig. Een ticket boeken was voldoende. 

Ik had het zo geregeld dat ik de nacht voor de sessie in het hotel kon slapen waar het seminar plaats zou vinden. De rest van de tijd mocht ik bij een vriendin slapen.

Zij had de eerste avond meteen een leuk vriendinnenavondje geregeld in het theater. Maar helaas was het verkeer in Moskou een ramp. Ik kwam te laat aan. Maar misschien maar goed ook, want ik wilde goed uitgerust zijn voor de PMU clinic. Terwijl mijn vriendin in het theater zat, hoefde me die avond niet te vervelen. Er was namelijk een groot forum aangemaakt op internet, waar de 150 PMU experts al lekker met elkaar over permanente make-up en hairstroke konden kletsen. Deze seminar was geheel in het Russisch, dus er waren alleen Russisch sprekende deelnemers. Maar ik was zeker niet de enige "buitenlander"

Ik was voor het eerst van mijn leven even een buitenlander in Rusland


De deelnemers kwamen uit verschillende Europese landen. Uiteraard voornamelijk uit landen waar ook Russisch wordt gesproken, zoals bijvoorbeeld Letland.


Deel 3 - seminar en clinic PMU hairstroke

Op de foto met de beste PMU expert van de wereld

7 februari was de dag van het seminar. In een grote zaal in een Moskou's hotel kwamen de 150 experts samen om naar Anna te luisteren. Alles was goed geregeld. En het allerbelangrijkste: de presentatie was super interessant! Er werd bijvoorbeeld ingegaan over de groei van natuurlijke wenkbrauwen. Hoe groeien en krullen wenkbrauwharen? Welke verschillen zijn er tussen man en vrouw, en bijvoorbeeld tussen een West-Europese en een Oost-Europese vrouw? Wenkbrauwharen tatoeëren is al een expertise op zich. Ze ook nog eens natuurlijk laten lijken voor de betreffende persoon, geeft nog eens een extra dimensie aan de Hairstrokes techniek. 


Uiteraard bleven veel experts 's avonds in het hotel slapen. Een goede gelegenheid om met elkaar te discussiëren over permanent make up. Natuurlijk heb ik de kans niet voorbij laten gaan om ook even persoonlijk met Anna te praten.


Deel 4 - Hyperrealistische Hairstrokes PMU in de praktijk

De dagen erna waren de clinics. Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven, had Anna de grote groep opgesplitst in groepjes van ongeveer 12 personen. Ik zat in de eerste groep. Het was voor mij heel prettig, dat ik meteen de dag erna mijn praktijkdag kon krijgen. Veel anderen moesten een paar dagen wachten. Ik kreeg een model toegewezen en een plekje in de praktijkruimte. En zo mocht ik de opgedane theoriekennis voor het eerst in de praktijk toe passen.


Workshop bij de beste permanente make up expert van de wereld


Alles was goed geregeld. Mijn PMU-tattoo-pen, kleurpigmenten, en andere benodigdheden had iedereen zelf meegenomen. Wel zo prettig en vertrouwd. De behandeltafel en lamp werd voor ons geregeld.Hairstrokes techniek

Je hebt aan het begin van deze blog al een foto van mijn model kunnen zien. Wat vind je ervan? Ik was zelf in ieder geval erg tevreden met het resultaat. Ik had al eens eerder hairstroke wenkbrauwen gezet. Maar deze keer had ik echter nog meer het gevoel dat de hairstroke tattoo op een natuurlijke wenkbrauw lijkt. 

Bij een goede hairstroke wenkbrauw  gaat het allemaal om de details.
Deel 5 - Dagje ontspannen


Even een dagje ontspannen. Want het zware deel van de PMU opleiding moest nog komen.


Deel 6 - Vijftien keer praktijk binnen 3 weken


  • Het begon dus met twee weken theorieopleiding 
  • Daarna twee dagen in Moskou: een dag seminar en een dag clinic met een proefmodel
  • En tenslotte: 15x praktijk in 3 weken


Als afsluiting van de opleiding moest ik zelf 15 proefpersonen regelen, permanente make-up van de wenkbrauwen zetten, en de resultaten laten beoordelen.

Maar hoe regel je eventjes 15 proefpersonen om PMU hairstroke te oefenen. Help!


Gelukkig hebben mijn vriendinnen mij goed geholpen.

Mijn vriendin in Moskou had 10 vrouwen geregeld. Zij wilden graag permanente make up van deze PMU expert, die helemaal uit Nederland was gekomen om permanente make-up te komen zetten! 

Waarschijnlijk heeft mijn vriendin hen een mooi verhaal vertelt over een eenmalige kans om PMU te krijgen van dé hairstroke PMU expert uit Nederland. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar heeft gekregen, maar binnen 3 dagen had ze 10 proefpersonen voor me geregeld. Uiteraard zal de prijs van 50 euro per sessie ook geholpen hebben. Ook in Rusland is het laten zetten van permanente make-up namelijk niet goedkoop.

Probleem was wel dat ze zowel een basisbehandeling als een nabehandeling wilden hebben.


Gelukkig heb ik ook nog kennissen in de stad Yekaterinburg


...dus 10 basisbehandelingen gedaan in Moskou, in de huiskamer van mijn vriendin.

Daarna naar de stad Yekaterinburg gevlogen. De stad waar ik 35 jaar heb gewoond.

Daar mocht ik gebruik maken van de beautysalon van een vriendin en heb ik in een week tijd ook 10 vrouwen weer wat mooier kunnen maken. 


Een superintensieve week, want naast 2 PMU sessies per dag, wilde al mijn vriendinnen van vroeger nog snel even een knuffel komen geven.


En daarna weer terug naar Moskou: De nabehandeling sessies van de eerder gezette permanente make-up


Normaal doe je een nabehandeling pas na een maand. Nu zat er slechts anderhalve tot twee weken tussen. Niet ideaal. Maar de resultaten waren gelukkig goed. 

Ik kreeg zelfs het verzoek om halfjaarlijks naar Moskou terug te keren. Normaal gaan hairstroke wenkbrauwen ruim een jaar mee. Daarna is een refresh nodig. 

Maar in Moskou houden ze blijkbaar van lekker snel refreshen. 


Het enthousiasme van mijn klanten is super om te zien. En wellicht ga ik op hun uitnodiging in. En ga ik dit vaker doen. Er zijn relatief vaak interessante PMU seminars in Rusland. Jaarlijks een seminar combineren met wat geld verdien binnen mijn nieuwe klantenkring klinkt best aanlokkelijk!


Diploma PMU hairstroke wenkbrauwen


Maar nu, terug naar mijn eigen plekje in Nederland. Nog mooiere permanente make-up zetten in mijn salon in Tilburg. 


Met een stoer hairstroke diploma op zak, ben ik klaar voor de volgende wenkbrauw tattoo!


Misschien die van jou?
Groetjes

Mila
⇨ BeautyBlog...


⇨ Over mij...


⇨ Hairstroke...


⇨ TattooBlog...


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn