"Permanente make-up is mijn expertise.
Maar mijn drive is om een Samenhangend Totaalplaatje te bieden
van Beauty, Fashion en Glance-Inside.
Voor zowel Vrouwen als Mannen"
Mijn naam is Mila. Ik ben expert in permanente make-up en ben eigenaar van PMU salon Glance-inside in Tilburg.
Elk persoon verdient het om happy te zijn met zijn of haar uiterlijk.
Met het permanente make-up portaal probeer ik iedereen van goede informatie te voorzien over PMU, zodat iedereen die PMU overweegt de voor hem of haar beste keuze zal maken.
Mijn persoonlijke blog gaat een stap verder.
Door persoonlijke ervaringen te delen rondom Fashion en Beauty, zal ik je een totaalplaatje bieden rondom uiterlijk. Bewuste nuancering van je uiterlijk zal resulteren in een mooie afspiegeling van je innerlijk. Van jouw Glance-inside....
Je voorkomen wordt voornamelijk bepaald door de uiterlijke eigenschappen die direct opvallen.
De basis wordt bepaald door Contrast. Dit zijn de eigenschappen die je een langere periode met je meedraagt. Ze zijn aangeboren, of je hebt bijvoorbeeld iets aan je uiterlijk gedaan wat langere tijd zichtbaar blijft. Misschien zijn er andere omstandigheden die impact hebben gehad op je uiterlijk.
Persoonlijke stijl creëer je voor de langere termijn. Vind je je uiterlijk niet geheel passen bij de stijl die je uit wil stralen, dan is contrast je eerste aandachtspunt.
Een persoonlijke stijl bepalen, doe je in eerste instantie door naar anderen te kijken. Dit kan zowel door naar mensen in je omgeving te kijken als naar foto's van bekende personen of fotomodellen. Ga wel op zoek naar "gewone foto's". In beauty en fashion tijdschriften staan de mooiste foto's. Echter is hier al veel aandacht besteed aan make-up en kleding. Dit maakt het moeilijker om de contrasten van deze personen te herkennen. En dat is juist wat je in eerste instantie wil gaan leren herkennen.
Observatie | Stel jezelf de Vraag |
Vind je een persoon mooi? | Welk contrast in het uiterlijk zorgt hiervoor? |
Heeft een persoon jouw gewenste stijl, maar "too much"? | Welke contrasten zorgen voor "jouw stijl" en welke voor "too much"? |
Vind je een persoon niet mooi? | Welk contrast zorgt hiervoor? |
Vind je (een deel van) een persoon onopvallend? | Welk contrast ontbreekt? |
Is dit niet hetzelfde als stap 1?
Ja en Nee. Je hebt in stap twee namelijk ervaren om op een meer technische manier naar uiterlijk te kijken. Je hebt nu een lijstje van kenmerken die jouw gewenste basisstijl definieert. Zowel kenmerken die bij voorkeur aanwezig zouden moeten zijn, als kenmerken die afwezig zouden moeten zijn.
Uiterlijk kenmerk "x" wil ik meer/minder contrast geven. Dit zou kunnen door dit of dat te doen.
Je hebt nu een plan wat je wil veranderen en hoe je dit wil veranderen. Echter, deze veranderingen zullen waarschijnlijk langere tijd zichtbaar zijn.
Daarom is het altijd goed om vooraf jouw analyse met anderen te delen.
Je kunt op zoek gaan naar een expert, maar een vriend of vriendin voldoet ook prima. Zonder te generaliseren, kun je vaak stellen dat mannen anders naar uiterlijk kijken dan vrouwen. En er zijn mensen die, naar het lijkt, veel of weinig aandacht aan hun uiterlijk besteden. Maar elk van deze type personen straalt iets uit, en heeft een indruk van wat jij uitstraalt. Zij kunnen je allen helpen om jouw plan definitief te maken.
Je plan ligt klaar. Je hebt er een goed gevoel bij en goede feedback ontvangen. Nu is het tijd om uiterlijke kenmerken te gaan aanpassen. Dus op sommige plekken meer context aanbrengen en op sommige plekken minder context. Doe dit stap voor stap. Evalueer steeds op je werkelijk een stapje dichter bij de door jou gewenste persoonlijke stijl bent gekomen. Pas eventueel je plan een beetje aan.
Deze laatste stap eindigt eigenlijk nooit. Ook niet wanneer een persoon zijn of haar uiterlijk perfect heeft afgestemd op wat hij of zij wil uitstralen. Zowel uiterlijk als uitstraling is een natuurlijk proces, wat langzaam verandert.
Het is een valkuil om te lang niet naar "contrast" te kijken en alles op te lossen met "context"
Nu je basisstijl op orde is, kan je Context toe gaan voegen. Hiermee pas je je stijl aan aan je gevoel van de dag. Met kleding, schoenen, make-up en accessoires nuanceer je je uitstraling. Zal je vandaag je vleugels spreiden met opvallende kleuren, of blijf je vandaag meer onopvallend?
Valkuilen bij uiterlijke context:
Wat houdt balans in? Dat mijn kleur lippenstift niet past bij mijn schoenen? Nee. Je bepaalt namelijk zelf wat je mooi vindt, en dus wat bij elkaar past. Natuurlijk kun je naar de fashion experts luisteren, en dan zijn er best wel Do's en Don'ts te benoemen. Maar eigenlijk is dat niet heel relevant. Balans is vooral, dat je je eigen stijlwens te veel overdrijft. Wil je een onopvallende dag omdat je je een beetje depressief voelt? Dan betekent dat niet dat je al je opvallende kenmerken (contrasten) ongedaan moet maken met kleding en make-up (context). Je basispersoonlijkheid is er namelijk elke dag. En het geeft vooral jezelf een boost door dit elke dag uit te stralen. Met balans wordt dus vooral bedoeld dat je met Context een beetje meer of minder context geeft. Dan blijf je dicht bij jezelf, maar heb je wel de mogelijkheid om je vleugels een dag te spreiden, of juist te laten zakken. Op deze manier zal je uiterlijk altijd in balans blijven met je uiterlijk.
Dat houdt echter niet in, dat je niet mag experimenteren. Integendeel. Veel mensen hebben een kledingkast met vergelijkbare kleding, want "ik vind deze kleur nou eenmaal mooi". Hetzelfde geldt voor make-up en accessoires. Hiermee geef je jezelf geen keuze, en doe je de voordelen van context toevoegen teniet. Als je gaat shoppen, probeer dan ook eens iets anders. Je hoeft het niet meteen te kopen, want we willen ook voorkomen dat je straks een kast hebt met kleding die je nooit draagt. Maar probeer eens wat te passen. Maak eens een foto. En kijk na een paar dagen eens naar de foto's van alles dat je hebt gepast. Vraag ook eens de mening van een ander. En je zult zien dat je beetje bij beetje meerdere smaken gaat ontwikkelen. Beetje bij beetje krijg je een meer diverse kledingkast.
Permanente makeup geeft contrast aan je uiterlijk. Je accentueert structureel kenmerken van je gezicht, of voegt contrast toe op plaatsen waar deze van nature ontbreekt.
Je kunt je wenkbrauwen een iets andere vorm en kleur geven met een wenkbrauw tattoo. Met permanente makeup zijn we tegenwoordig goed in staat om dit een natuurlijk wenkbrauwen effect te geven.
Je geeft je eigen wenkbrauw een boost door deze voller te maken of optisch te liften. Stel dat zowel je kleur ogen als je wenkbrauwen van nature weinig contrast geven in je gezicht. Dan zal een wenkbrauw hairstroke tattoo een oplossing zijn.
Je hoeft niet perse een gehele wenkbrauw te tatoeeren.
Slechts een paar getatoeëerde wenkbrauwharen maken al verschil.
De buitenwereld zal niet eens opmerken dat je een PMU tatoeage hebt.
Maar de extra contrast in je gezicht zullen ze, vaak onbewust, meekrijgen.
Uiteraard adviseer ik je graag over hoe een PMU hairstroke tattoo meer contrast kan geven aan jouw gezicht. Deze vorm van PMU heeft altijd mijn bijzondere interesse gehad, juist omdat de details het verschil maken. Natuurlijke haargroei is bij een man bijvoorbeeld anders dan bij een vrouw.
Dergelijke details laat ik daarom ook terug komen in een wenkbrauw tatoeage.
Mijn salon voor permanente makeup is gevestigd in Tilburg. Uiteraard kan je zeker ook bij mij terecht voor andere vormen van PMU.